Etelecom International


Du-te la cuprins

Retele Virtuale Private

Servicii

VPN (Virtual Private Network) este o conexiune privata intre doua sau mai multe retele sau calculatoare care trimit date protejate peste o retea publica de date sau prin Internet. Reteaua virtuala privata ofera astfel posibilitatea utilizatorilor sa acceseze reteaua locala a companiei intr-un mod sigur si protejat, folosind o infrastructura de retea publica, asa cum este Internetul.

Folosind VPN, se poate crea o conexiune sigura intre retelele unor sedii diferite ale unei organizatii, si de asemenea utilizatorii mobili pot accesa informatiile din reteaua companiei intr-un mod sigur.
Reteaua locala a companiei trebuie sa fie integrata in Internet pentru a putea permite angajatilor mobili si partenerilor strategi sa o acceseze indiferent unde se afla.

Tipuri de VPN

Intranet VPN
Un VPN Intranet conecteaza mai multe sedii fixe ale unei companii. Indiferent de locatie, utilizatorii vor avea acces la toate resursele retelei locale.

Remote Access VPN
Un VPN Remote Access conecteaza un utilizator mobil la reteaua companiei. Utilizatorul mobil se conecteaza la Internet din diferite locuri (exemplu: folosind tehnologiile 3G si 4G).

Extranet VPN
Un VPN Extranet face conexiunea intre o corporatie si partenerii strategici de afaceri (distribuitori, furnizori, clienti), pentru a le permite acestora accesul sigur la o parte a retelei Interne a companiei.

Avantaje ale VPN-urilor

Reducerea costurilor
Retelele private virtuale sunt mult mai ieftine decat retelele private proprietare ale companiilor. Se reduc costurile de operare a retelei (linii inchiriate, echipamente, administratori retea).

Integrare, simplitate
Se simplifica topologia retelei companiei dumneavoastra. De asemenea, prin aceeasi conexiune se pot integra mai multe aplicatii: transfer de date, Voice over IP, Videoconferinte.

Mobilitate
Angajatii mobili precum si partenerii de afaceri (distribuitori sau furnizori) se pot conecta la reteaua companiei intr-un mod sigur, indiferent de locul in care se afla.

Avantaje ale VPN-urilor

Securitate
Informatiile care circula prin VPN sunt protejate prin diferite tehnologii de securitate (criptare, autentificare, IPSec). Nu trebuie sa va temeti ca datele traficate prin VPN pot fi compromise.

Scalabilitate
Afacerea companiei creste, deci apare o nevoie permanenta de angajati mobili si conexiuni securizate cu partenerii strategici si distribuitorii.

Oportunitati, comert electronic
Veti putea implementa noi modele de business (business-to-business, business-to-consumer, electronic commerce) care pot aduce venituri suplimentare pentru companie.

Prima pagina | Prezentare | Servicii | Computing | Asistenta | Contact | Harta site


Inapoi la cuprins | Inapoi la meniul principal